”Jag heter Emilie” Författarafton med Bodil Tingsby om Emilie Flygare-Carlén

  • Datum:
  • Kategorier:
Bodil Tingsby samtalar med utgångspunkt från sin nya bok ”Jag heter Emilie”, en biografisk roman om Emilie Flygare-Carlén, 1807-1892.

”Strömstads opoetiska, platta och nakna klippor födde en vacker dag (jag vet ej genom hvad underverk) en författarinna.”

Så skriver Fredrika Bremer i ett brev till vännen HC Andersen, 1839. Samma år flyttade Emilie till Stockholm, och de kom inte bara att lära känna varandra. De blev goda vänner och systrar i kampen mot fattigdom och för kvinnans myndighet. De blev också de internationellt mest lästa svenska författarna i sin tid, men annars så olika. Emilie; som ung var hon köpman och skeppare ombord på faderns skutor för att senare möta ett öde som fick henne att överleva alla sina barn. Fredrika; henne kan ni mycket mer om än jag, och det ska det bli spännande att tala om!” skriver Bodil. Vi ser fram emot en härlig kväll i ditt och Bodils sällskap!

Styrelsen för Fredrika Bremerförbundets Göteborgskrets.
VIKTIGT ATT DU ANMÄLER DIG till: goteborg@fredrikabremer.se Gratis för medlemmar, icke medlemmar betalar 100:- på Swish 123 488 46 56.