Lansering av Livslång ekonomi!

Nedräkningen har börjat! 4 oktober lanseras Livslång ekonomi, ett kostnadsfritt utbildningsmaterial i jämställd privatekonomi och juridik som för en gångs skull är lätt att ta till sig. 

Nu bjuder Fredrika Bremer-förbundet och studieförbundet ABF in till live-lanseringen av Livslång ekonomi tillsammans med Fanny Widman, grundare av jämställdhetspodden Fannys förebilder och Camilla Wagner, ordförande Fredrika Bremer-förbundet. Klicka in 4 oktober för att höra mer om utbildningsmaterialet som består av 8 utbildningsfilmer, en studiehandledning och digitalt fördjupningsmaterial som du kan se ensam, tillsammans med dina vänner eller i din förening.

Varför ska jag gå utbildningen Livslång ekonomi?

Inkomstgapet mellan kvinnor och män är i stort sett oförändrad sedan 1995. Kvinnors Livslånga ekonomi påverkas av att män inte tar ut halva föräldraledigheten, av att kvinnor i större utsträckning arbetar deltid och av att män har högre kapitalinkomster än kvinnor.  Även om dessa skillnader existerar på grund av strukturell ojämställdhet och kräver strukturell förändring vill vi på Fredrika Bremer-förbundet ge kvinnor en verktygslåda till att ta makten över sina egna liv. Därför skapade vi under 2021 en kostnadsfri utbildning i juridik och ekonomi som ger dig verktyg för att motarbeta samhällets strukturella ojämställdhet.

Samla ihop dina vänner till en filmkväll ni inte har råd att missa!

Vet du redan nu att du vill anordna en studiecirkel i Livslång ekonomi med dina vänner? Det är egentligen inte mer komplicerat än att ordna en middag, anmäl ditt intresse här: https://forms.gle/wVZTZkH31yt9PNUk6