Praktik på Fredrika Bremer-förbundet

Fredrika Bremer-förbundet är Sveriges äldsta förbund för jämställdhet. Vi är en partipolitiskt och religiöst oberoende medlemsorganisation med medlemmar i hela Sverige. Vår vision är jämställdhet i hem, yrkesliv och samhälle.

Vi söker nu en praktikant till våren med placering på vårt kansli i Stockholm. Som praktikant kommer du delta i kommunikationsarbete, den löpande verksamheten och våra projekt. Du kommer också vara en del i redaktionsarbetet för vår medlemstidning Hertha – världens äldsta feministiska tidskrift. Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. Praktiken gäller 20 veckor under vårterminen (datum är flexibla).

På grund av Coronapandemin kommer arbetet behöva anpassas utefter rådande omständigheter. Vi utgår däremot från att vi kommer kunna jobba på vårt kontor i Stockholm. Medverkan vid fysiska möten och sammankomster kan vara begränsad i jämförelse med vad det brukar vara. Vi kommer dock göra vårt yttersta för att du trots detta ska få möjlighet till en värdefull praktik där du går vidare med ett stärkt och utökat nätverk av individer och organisationer som arbetar för ett mer jämställd och jämlikt samhälle!

Kvalifikationer

  • Utbildning i kommunikation, webb eller sociala medier
  • Engagemang för jämställdhetsfrågor
  • Kunskap om jämställdhetsfrågor
  • Kan uttrycka dig väl i skrift
  • Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är meriterande
  • Intresse för kvinnors ekonomiska egenmakt är meriterande

Välkommen med din ansökan! Skicka personligt brev och CV till kansli@fredrikabremer.se senast den 15 oktober. Märk din ansökan med ”Praktik VT-22”.


12 oktober 2021