Alla har vi påverkats av coronapandemin, vissa mer än andra. Det finns de som har gjort enastående insatser för att få vårt samhälle att fungera. Framförallt är det i kvinnodominerade yrken inom vård och omsorg som har stått mitt i pandemins centrum.

Tidigare i veckan har Fredrika Bremer-förbundet lyft de 8 individer som utifrån sina kollegors motiveringar, mottagit vårt rekreationsstipendium Vårdtacket för sina särskilda insatser under pandemin.

Idag vill vi på ett särskilt sätt lyfta den nominering som kom in från verksamhetschefen Eva Norberg, i syfte att lyfta alla de 50 kvinnor som arbetar hon arbetar tillsammans med på Solgårdens äldreboende i Stockholm. Boendet drivs av Stiftelsen Stora Sköndal, en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning.

– Denna nominering tog tag i oss i juryn på ett särskilt sätt och förtjänas att lyftas. Vilket engagemang och stöd till de äldre särskilt när nära och kära inte varit närvarande. Dessvärre har vi inte möjlighet att dela ut stipendier till grupper eller hela arbetslag på det sättet vi hade önskat, säger Camilla Wagner.

Fredrika Bremer-förbundet väljer därför att uppmärksamma Eva Norberg och hela hennes personal genom att publicera hennes nominering, och med hjälp av lokala företagare uppmärksamma medarbetarna på Solgården med en liten symbolisk gåva. Gåvan kommer att överlämnas på plats av representanter från Fredrika Bremer-förbundet onsdagen den 24 mars.

 Evas Norbergs Nominering

”Med kompetens, engagemang, kvalitet och omtanke får vi verksamheten att fungera trots situationen. 

Medarbetarna tar hand om alla våra boende, och ser till att de har en bra tillvaro hos oss och ni ställer upp för varandra, det är fantastiskt.

Jag är stolt över att vara er chef på Solgården, när jag ser ert engagemang och hårda arbete i de utmanande tider vi befinner oss i, känner jag mig stoltare än någonsin över er och vår verksamhet. 

Ni har på ett förträffligt sätt lyckats hålla en hög nivå på allt ni tar er förr och er uppfinningsrika idéer, jag vill nämna några exempel på händelser som jag och våra boende har uppskattat. Vi har fått uppleva världensmat på boendet vi har provat på thailändsk, peruansk och spanskmat och på fikat på eritreanskt vis. Så många fina idéer som blir verkliga trots situationen som råder. 

Ni har varit där för våra äldre gett stöd och tröst när nära och kära inte har varit närvarande och varit där för våra äldre i svåra stunder. 

Med anledning av allt negativt som skrivs om hur äldreomsorgen fungerar är det inte alltid lätt att känna glädje och stolthet att jobba inom äldreomsorgen och att få stå till svars för allt som skrivs. På detta sätt vill jag som chef hylla utöver de vanliga.”

Eva Norberg, verksamhetschef Solgården, Stiftelsen Stora Sköndal

Gåvan till medarbetarna har blivit möjlig genom  mellan Fredrika Bremer-förbundet, konditoriet Green Praline i Hökarängen,  gymmet Rosa Skrot och Interflora AB.

Fredrika Bremer-förbundet 24 mars 2021
Juryn för utdelningen av Vårdtacket har bestått av:
Camilla Wagner, ordförande Fredrika Bremer-förbundet styrelse
Karin Milles, ordförande Fredrika Bremer-förbundets stiftelseråd
Agneta Söderlund, ledamot Fredrika Bremer-förbundet styrelse

Eveline Jacobsson, sjuksköterska inom intensivvården och sommarpratare 2020.
John Mellkvist, PR-konsult och författare till boken ”Välj din ålder

 

För vidare kontakt: Camilla Wagner, ordförande Fredrika Bremer-förbundet camilla.wagner@fredrikabremer.se  +46 (0) 700 90 11 57


24 mars 2021