Sök till Fredrika Akademi

Fredrika Bremer-förbundet har i snart 160 år arbetat för att förverkliga jämställdhet mellan kvinnor och män. Som gammalt förbund behöver vi ny inspiration, nya ögon och öron som utmanar oss att utvecklas som organisation och rörelse. Som kan hjälpa oss identifiera dagens och morgondagens viktigaste jämställdhetsfrågor så vi gör de rätta valen och de rätta prioriteringarna.   

Därför behöver vi dig till Fredrika Akademi. En långsiktig satsning inom Fredrika Bremer-förbundet där vi vill stärka och lyfta ledare och inspiratörer som tillsammans med oss vi vill driva på för ökad jämställdhet i Sverige.

I ”Fredrika Akademi – ungt ledarskap” har vi fokus inställt på dig som är mellan 18 och 30 år och som vill utvecklas som ledare och inspiratör. Som ideellt eller professionellt vill arbeta och engagera dig i jämställdhetsfrågor.

Vi ses i början av året i två digitala träffar och en fysisk utbildningshelg i januari 2022 och en digital uppföljningsträff i februari. För att vara en del av akademin vill vi att du deltar vid alla tillfällen.

Fredrika Bremer-förbundet bekostar mat och boende under utbildningshelgen samt ett resebidrag till dig som kommer från annan ort. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kronor som du kommer få tillbaka efter fullgången kurs!

Är kvinna mellan 18 och 30 år

  • Har ett intresse och engagemang för jämställdhetsfrågor
  • Vi ser gärna att du är eller kan tänka dig bli medlem i Fredrika Bremer-förbundet
  • Skickar in din intresseanmälan bestående av ett personligt brev där du kort  (ca 1000 tecken ink blanksteg) beskriver vem du är och ditt engagemang i jämställdhetsfrågor till kansli@fredrikabremer.se senast den 20 december 2021. Märk mailet Fredrika Akademi. Meddelande om antagning till akademin meddelas innan årsskiftet.

Vid frågor, kontakta kansliet på kansli@fredrikabremer.se

Datum

8 januari 10-15 Webbträff 1 – Att lägga grunden för ledarskap

13 januari 18-21 Webbträff 2 – Att ansvara för ledarskapet

22-23 januari Fysisk helgträff i Stockholm – Att vara en fysisk ledare

9 februari 18-21 Webbträff 3  –Fredrika Akademi 2.0


16 december 2021