Välkommen till bokcirkelträff

Välkommen till bokcirkelträff tisdag den 19 mars där vi kommer att diskutera  boken – Lisa och Lilly av Mian Lodalen.

Om boken

Lisa bor trångt med sin familj på söder i Stockholm och det är 1910. Hon är femton år och hjälper sin mamma i rika mäniskorns hem. En dag smiter hon ut för att gå på dans och där träffar hon Lilly. De blir blixtförälskade och när de äntligen ses igen har de svårt att hålla sig från varandra.

Som femtonårig flicka i Stockholm1910 hade man inte mycket frihet. Lisa har ständigt ett hot över sig att bli skickad till Småland för att jobba som piga. Skolan har hon slutat för längesedan. När hon smiter ut om nätterna träffar hon Lilly och andra vänner och pratar politik och hoppas på en ljusare framtid där sådana som Lisa och Lilly har en gemensam framtid. Men drömmen ska sluta i största tragedi.

Lisa och Lilly är en gripande bok om lesbiska ungdomars öde i en tid långt före vår egen.

Är du intresserad av att vara med?

Anmäl dig till kristinehamn@fredrikabremer.se (uppe namn, epost och om du önskar att vi förbeställer boken till dig, se nedan för mer information). Sista anmälningsdag är 17 mars!

Plats meddelas senare (beroende på hur många vi blir, vi vill att alla medlemmar som vill ska får plats).

Anmälningsavgift: Pris: 50:- för kvällsmörgås, kaffe och te. Swisha 070-874 0678 (Susanne Forsberg) i samband med din anmälan.

Minerva bokhandel beställer och ger rabatt till Fredrika Bremer Kristinehamns bokcirkel

Pocket: 75:-

När du anmäler dig vill vi att du anger om du önskar att vi beställer bok till dig. När böckerna är på plats meddelar vi dig och du hämtar ut och betalar på plats.

PS: Du som var med på träffen sist behöver inte anmäla dig igen.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen,

Fredrika Bremer-förbundet Kristinehamn