År och nummer: Nummer 4

Kvinna i Gaza – ”Lidandet är enormt”

I över 20 år har Kvinna till kvinna haft samarbeten med organisationer i Palestina för att bekämpa det patriarkala våldet och det våld som drabbar samhället på grund av den israeliska ockupationen. Just nu riktar man extra stöd från sin katastroffond mot Gaza. Petra Tötterman Andorff är generalsekreterare för organisationen, som arbetar på platser runt… Läs mer »

Politiker – här är våra krav!

Under året som gått har Hertha vridit och vänt på nuvarande svensk jämställdhetspolitik, för att belysa vad som faktiskt görs – och vad som inte görs. Vi vill avsluta året och börja det nya med en tydlig uppmaning till politiken: stärk kvinnors livslånga ekonomi! Här är våra krav. TEXT CAMILLA WAGNER, LEILA EL-SHERIF WOLLHEIM, LISA… Läs mer »

Nobelpris i jämställdhetens tecken

Könsskillnader på arbetsmarknaden och kvinnors roll i ekonomin – det är vad årets nobelpristagare i ekonomi har forskat om. Claudia Goldins djupdykning i den ekonomiska historien hjälper oss att förstå varför vi fortfarande inte har ett jämställt yrkesliv. TEXT LISA STEVIK Banker och finanskriser, auktionsteori, marknadsmakt och reglering, kontraktsteori, tillgångspriser och marknadsinstitutioner. Så låter det… Läs mer »