Hertha 2022

Hertha är världens äldsta ännu utgivna feministiska tidskrift och har anor ända tillbaka till 1859. Då hade den namnet ”Tidskrift för hemmet”.

Nummer 1

Läs artiklar från detta nummer

Första numret av Hertha 2022 är äntligen här och därför kommer vi givetvis publicera några artiklar här på hemsidan! I denna oroliga tid tar vi upp att kampen om människors lika värde inte är vunnen när det kommer till kriget i  Ukraina och att Putins agerande antas leda till inflation, arbetslöshet och försvinnande besparingar. Vidare diskuterar vi hur fattigdom faktiskt kan vara  livsfarligt för kvinnor. Sist men inte minst så kan du läsa om en tillbakablick på synen på sexistisk reklam år 1962 med en jämförelse med hur det ser ut idag!  

Hela Herthas innehåll får du tillgång till som medlem i Fredrika Bremer-förbundet. Då får du världens äldsta feministiska tidskrift direkt hem i din brevlåda! Du kan bli medlem på: https://fredrikabremer.se/engagera-dig/bli-medlem/

Är du inte medlem? Inga problem! Du kan köpa det senaste numret av Hertha genom att mejla shop@fredrikabremer.se. I vår webbshop kan du köpa vilket nummer du vill från 2021 och 2022.