Mäns våld mot kvinnor – den ständigt pågående pandemin – Mitt uppdrag här i livet är att kvinnor och flickor ska överleva. Kvinnor och flickor ska överleva, leva sina liv som de vill och njuta, åtminstone ibland. Uppdraget är så enkelt att förstå så nästan alla är med på tåget redan innan jag har hunnit… Läs mer »

Nedräkningen har börjat! 4 oktober lanseras Livslång ekonomi, ett kostnadsfritt utbildningsmaterial i jämställd privatekonomi och juridik som för en gångs skull är lätt att ta till sig.  Nu bjuder Fredrika Bremer-förbundet och studieförbundet ABF in till live-lanseringen av Livslång ekonomi tillsammans med Fanny Widman, grundare av jämställdhetspodden Fannys förebilder och Camilla Wagner, ordförande Fredrika Bremer-förbundet.… Läs mer »

Mäns våld mot kvinnor – den ständigt pågående pandemin – Mitt uppdrag här i livet är att kvinnor och flickor ska överleva. Kvinnor och flickor ska överleva, leva sina liv som de vill och njuta, åtminstone ibland. Uppdraget är så enkelt att förstå så nästan alla är med på tåget redan innan jag har hunnit… Läs mer »

Bodil Tingsby samtalar med utgångspunkt från sin nya bok ”Jag heter Emilie”, en biografisk roman om Emilie Flygare-Carlén, 1807-1892. ”Strömstads opoetiska, platta och nakna klippor födde en vacker dag (jag vet ej genom hvad underverk) en författarinna.” Så skriver Fredrika Bremer i ett brev till vännen HC Andersen, 1839. Samma år flyttade Emilie till Stockholm,… Läs mer »

Våld i hemmet är inte längre en privat angelägenhet i Sverige. Genom lagstiftning har samhället tagit på sig att skydda kvinnor, män och barn som utsätts för våld av närstående. Varje kommun är skyldig att upprätta en plan för hur man ska arbeta med dessa frågor.    Margot Olsson, utvecklingssekreterare i Malmö Stad, kommer att… Läs mer »

Vi fortsätter med våra informella promenader fredagarna den 29/10 och 26/11 med utgångspunkt från entrén, Landskrona Museum på Kasernplan kl. 12:00. Cirka kl. 13:00 äter de som önskar gemensam lunch på restaurang Fellini med adress Rådhustorget 9. Var och en betalar själv för sin lunch. Tacksamt om ni meddelar, men inte nödvändigt, om ni önskar… Läs mer »

Båstadkretsen firar 100 år och bjuder in till jubileumsmiddag för sina medlemmar. För mer information kontakta Margareta Lindgren på etalindgren@yahoo.se

Boken, som kom 2019, innehåller sprängstoff rörande jämställdhet och ledarskap. En kvinna beskriver hur hon systematiskt lurats att tro att den man hon förälskat sig i skall skilja sig för att leva med henne. Men inte nog med det; hon får dessutom under deras förhållande veta flera företagshemligheter som inte kan betraktas som annat än… Läs mer »

Jelena Dojcinovic, som är vice förbundsordförande samt ledamot i vår kretsstyrelse, håller föredrag torsdagen den 18 november kl. 18.30 i ÖV-huset, Ödmanssonsgatan 12 i Landskrona (andra våningen). Titeln på föredraget är: ”Den digitala vardagen – risker och möjligheter”. Det är ett angeläget och intressant ämne som berör oss alla. Jelena kommer också lämna aktuell information… Läs mer »

Vi fortsätter med våra informella promenader fredagarna den 29/10 och 26/11 med utgångspunkt från entrén, Landskrona Museum på Kasernplan kl. 12:00. Cirka kl. 13:00 äter de som önskar gemensam lunch på restaurang Fellini med adress Rådhustorget 9. Var och en betalar själv för sin lunch. Tacksamt om ni meddelar, men inte nödvändigt, om ni önskar delta i promenaden (det kan vara… Läs mer »