Livslång ekonomi

Livslång ekonomi är ett utbildningsmaterial i privatekonomi och juridik som för en gångs skull är lätt att ta till sig! Här hittar du 8 utbildningsfilmer som du kan se ensam, tillsammans med dina vänner eller i din förening.

Det är egentligen inte mer komplicerat än att ordna en middag med sina närmaste vänner. Utbildningsmaterialet Livslång ekonomi består av 8 utbildningsfilmer, en studiehandledning och digitalt fördjupningsmaterial.

Varför ska jag arrangera en utbildning i Livslång ekonomi?

Inkomstgapet mellan kvinnor och män är i stort sett oförändrad sedan 1995. Kvinnors Livslånga ekonomi påverkas av att män inte tar ut halva föräldraledigheten, av att kvinnor i större utsträckning arbetar deltid och av att män har högre kapitalinkomster än kvinnor. Även om dessa skillnader existerar på grund av strukturell ojämställdhet och kräver strukturell förändring vill vi ge kvinnor en verktygslåda till att ta makten över sina egna liv. Därför skapade vi under 2021 en kostnadsfri utbildning i juridik och ekonomi som ger dig verktyg för att motarbeta samhällets strukturella ojämställdhet.

Vill du ha hjälp med att komma igång

Om du vill få mer information om hur du kan genomföra kursen tillsammans med dina vänner kan du kontakta ditt lokala ABF kontor.

Studiehandledning Livslång ekonomi

Tillsammans med ABF har Fredrika Bremer-förbundet tagit fram en studiehandledning i Livslång ekonomi. Med hjälp av studiehandledningen får ni en vägledning i vilken ordning ni kan se avsnitten och diskussionsfrågor till varje avsnitt. Om ni därefter vill fördjupa er i materialet hittar ni fördjupningsmaterial här på hemsidan.

Utbildningsserien Livslång ekonomi

Utbildningsserien består av 8 avsnitt om privatekonomi, relationer, föräldraskap och arbetslivet. Här nedan hittar du alla avsnitt och på varje sida finns även fördjupningsmaterial i form av övningar och tips.