Kristinehamnkretsen

Kristinehamnsfredrikorna är en åter-uppstartad krets som har sitt ursprung från 1939. Under nästan 60-år var kretsen verksam med stort engagemang både från styrelse och medlemmar med bland annat föreläsningar och möten där ”kvinnofrågor” var i fokus.

År 2023 tyckte vi att det var dags igen. Över hundra år efter att kvinnor fick rösträtt i Sverige finns det fortfarande många utmaningar, men det finns också många möjligheter att engagera sig – i stort eller smått – för att medverka till ett mer jämställt samhälle och för att öka kunskapen om hur vi kan minska klyftorna.

Kretsen är nystartad sedan februari 2023 och program för året är klart med bland annat bokcirkel och öppna träffar för alla. Styrelsens ambition är att vi tillsammans med våra medlemmar ska utforma föreningens aktiviteter och engagemang.

Vi planerar redan för 2024 och ser framför oss föreläsningar, grundutbildning i genus och jämställdhet bland mycket annat. Vi vill vara en inkluderande krets där alla kan känna sig hemma, oavsett kön, ålder eller förmåga. Du som bara vill sitta med och lyssna är lika välkommen som du som har många idéer och vill arbeta aktivt. Vi välkomnar alla intresserade till våra Fredrika Bremer-träffar.

Vill du veta mer, bli medlem eller kanske bara tipsa oss om ett ämne för t.ex. en studiecirkel, en spännande föredragshållare eller något annat? Kontakta oss via e-postadressen nedan!

KONTAKT KRISTINEHAMNKRETSEN

Ordförande Anneli Wiker och vice ordförande Susanne Forsberg kan nås på kristinehamn@fredrikabremer.se.