Hertha 2023

Hertha är världens äldsta ännu utgivna feministiska tidskrift och har anor ända tillbaka till 1859. Då hade den namnet ”Tidskrift för hemmet”.

2023

Nummer 4

Läs artiklar från detta nummer

Nummer 3

Läs artiklar från detta nummer

Nummer 2

Läs artiklar från detta nummer

Nummer 1

Läs artiklar från detta nummer

Det första numret av Hertha år 2023 är här! I detta nummer inleds artikelsviten “Hertha granskar” där redaktionen tillsammans med utvalda kvinnoorganisationer synar den svenska jämställdhetspolitiken i sömmarna. Hur högt står jämställdhet på den politiska agendan? Vilka insatser bidrar till ökad jämställdhet? Vilka leder till motsatsen? Och hur ser läget ut i andra länder i Europa?

Vidare återkopplar vi till protesterna i Iran med intervjuer med Amineh Kakabaveh och människorättsaktivisten Parvin Ardalan och frågar oss vad man kan göra för att hjälpa till och hur framtiden ser ut i landet. Därtill bjuder numret bland annat på artiklar om skattesystemets påverkan på jämställdheten – såväl förr som nu.

Njut, upprörs och lär dig något nytt av läsningen!

Hela Herthas innehåll får du tillgång till som medlem i Fredrika Bremer-förbundet. Då får du världens äldsta feministiska tidskrift direkt hem i din brevlåda! Du kan bli medlem här.

Är du inte medlem? Inga problem! Du kan köpa det senaste numret av Hertha i vår webbshop.