Kvinnohuset

Hur långt har Sverige egentligen kommit i sitt jämställdhetsarbete? Hur långt har vi kvar innan samhället är jämställt – eller är det redan det? Välkommen att undersöka själv i utställningen Kvinnohuset!

Ta Kvinnohuset till din stad

Vill ni skapa en knytpunkt i er stad för jämställdhet? Med Kvinnohuset kan ni skapa en naturlig utbildningsplats för skolor, gymnasium och allmänheten.

Kvinnohuset illustrerar Sveriges 6 jämställdhetspolitiska delmål på ett både interaktivt och pedagogiskt sätt. När ni bokar Kvinnohuset till er stad får ni även ett workshop material, Jämställdhet och Jämlikhet, till lärare i er kommun som de kan använda med sina elever oavsett om de väljer att besöka utställningen eller inte.

Kontakta kansli@fredrikabremer.se för att få ett kostnadsförslag och få veta mer om hur vi kan komma till er stad.

Det första kvinnohuset

28 augusti 2022 slog vi tillsammans med ABF Stockholm, Barnmorskeförbundet lokalförening Stockholm, Sveriges Kvinnoorganisationer och Unizon upp dörrarna till Kvinnohuset. Målet med det första Kvinnohuset var att göra jämställdhet till en valfråga. Som en del av öppningen arrangerades därför en jämställdhetspolitisk debatt som du kan se i efterhand. Projektet Kvinnohuset finansierades av Stockholms Stad.